כל בית עסק, כל מיזם וכל יזם בתחילת דרכו מוצא עצמו חש כמי שעומד מול שוקת שבורה ומנסה לפענח את הדרך לבנייתה. כיצד מתמודדים עם אינספור הקשיים? כיצד צולחים את השלבים הראשוניים ביותר בחייו של כל בית עסק? האם ניתן להתמודד לבד או שמא חובה להיעזר בייעוץ עסקי על מנת לצלוח את הימים הראשונים? ואולי השאלה החשובה מכל – מאין מגייסים הון ראשוני?
במידה ומדובר ברעיון שיישומו זול יחסית, הסיכויים להשגת הון ראשוני גדולים הרבה יותר, כמובן. אולם מידה והחלטתם כי הרעיון שלכם ייצא לפועל, חשוב להיערך לקראת השגת הגיוס הראשוני. גיוס ההון הראשוני הינו הכרחי לקיום העסק בימיו הראשונים, כשעוד אינו נסמך על הכנסה כלשהי. במידה וחברים או משפחה מוכנים לתת את חלק הסכום הראשוני להשקעה, הרווחתם. אולם כיצד תאתרו את המשקיע האידיאלי במידה ואין לכם את ההון הראשוני הדרוש?
גופים כלכליים יציבים
בשוק כמו שוק היזמות חשוב להסתמך על גופים כלכליים שיכולים להבטיח את היציבות הפיננסית הנדרשת גם לאחר שנים מספר מיום הקמת המיזם. רצוי כי גוף זה יהיה בעל ניסיון בהשקעה במיזמים קודמים על מנת שלא ייבהל מהקשיים שבדרך ואף יתרה מכך – יוכל לתמוך ולסייע בצעדים ראשוניים של המיזם.
סיוע התנהלותי בשטח
במידה ואתם חסרי ניסיון בהקמת סטארט אפים או שאתם לא יודעים כיצד להשיג הון ראשוני, היכן לרשום את הרעיון שלכם ואיך, בדיוק, מקימים סטארט אפ, רצוי להיעזר בגופים הרבים המסייעים בהקמת היזם. בחירת חברות התומכות במיזם יכולה לסייע רבות בשלבי העשייה הממשיים. מעבר לאיתור המשקיע האידיאלי מבחינה כלכלית, ודאי תזדקקו לאנשי מקצוע או לבעלי ניסיון בתחום.
שיתוף פעולה
בדיוק כמו אילן שרעבי ויזמים מצליחים אחרים, רבים מיטיבים להפנים את היתרונות הרבים שבגישת שיתוף הפעולה. לאחר שנים של תפיסה מאד קונסרבטיבית, כיום יותר ויותר יזמים ואנשי מקצוע בתחומים השונים מבינים את חשיבות שיתוף הפעולה בין גורמים כלכליים שונים ובכלל.
לסיכום, על מנת להשיג את ההון הראשוני רצוי להראות לא מעט מוטיבציה ולחפש במגוון מקורות רלוונטיים. החשוב ביותר הוא לא להפסיק ולהאמין בתוצאה.